Sambucus nigra ‘Obelisk’ PBR

‘Obelisk’ is een rijk bloeiende, strak opgaande Vlierbes. Deze sterk groeiende bladverliezende heester, met een compacte bossige habit die een hoogte bereikt van 3 tot 4 meter. Ideaal voor de iets wat kleinere tuin. De donkergroene bladeren hebben 5 tot 7 vingervormige punten.
De witte bloemen verschijnen in Juni. Na de bloei komen de donker rode bessen (Augustus) in de plant. Zowel de bloem als de bes zijn eetbaar.
Sambucus nigra ‘Obelisk’ PBR  groeit op iedere grond soort, zij heeft de voorkeur aan een zonnige locatie, maar half zon half schaduw vind zij ook prettig.
Toepasbaar in elke tuin. Groeit goed in een sierpot op het terras, als solitair in de tuin zelf als afscheiding (haag) in de tuin door haar uniforme groeiwijze.

Sambucus nigra ‘Obelisk’ is beschermd in Europa onder nummer: EU50085 – Vermeerdering zonder schriftelijke toestemming verboden.

Herkomst: Sambucus nigra ‘Obelisk’  is veredeld door Bronislaw Szmit uit Polen. Sambucus nigra ‘Obelisk’ is bescherm in Europa door het CPVO onder nummer: EU50085

Website: www.szmit.pl

Meerdere soorten die Bronislaw Szmit heeft ontwikkeld en/of beschermd en die Breederplants VOF in zijn beheer heeft zijn:
Corylus avellana Purple Umbrella (‘JM251’) EU49481
Quercus ‘Monument’ EU34756

Pinus nigra Pim’s Pyramid (‘Jolep2’) PBR
Thuja occidentalis ‘Anniek’ PBR
Menu