Quercus ‘Monument’ PBR

Zoals de naam het al omschrijft: MONUMENT. Dit ras is een monument opzicht. Met alleen deze plant in uw tuin, bent u eigenlijk al klaar.
de sterke groei van de ‘Monument’ komt zeer goed uit, want de takken groeien strak omhoog, waardoor het een prachtige zuil is. Met haar donker groene  glanzende bladeren bovenin de plant en de licht groene en licht behaarde bladeren onderin de plant. De bladeren hebben een afmeting van wel 18 centimeter lang. De bladeren van de ‘Monument’ gaan gedurende de winter helemaal uit de boom, en hoeven er dus niet uitgeplukt worden. Op de kwekerij in Polen is tot nu toe nog nooit Meeldauw gevonden in de plant. En het ras staat daar al meer dan 10 jaar. Door de perfecte winterhardheid kan zij overal in Europa geleverd worden en dus DE PERFECTE laanboom.

Quercus ‘Monument’ is beschermd in Europa onder nummer: EU34756 – Vermeerdering zonder schriftelijke toestemming verboden.

Herkomst: Quercus ‘Monument’  is veredeld door Bronislaw Szmit uit Polen. Quercus ‘Monument’ is bescherm in Europa door het CPVO onder nummer: EU34756. 

Website: www.szmit.pl

Meerdere soorten die Bronislaw Szmit heeft ontwikkeld en/of beschermd en die Breederplants VOF in zijn beheer heeft zijn:
Corylus avellana Purple Umbrella (‘JM251’) EU20150613
Sambucus nigra ‘Obelisk’ EN20131575

Thuja occidentalis ‘MariaWN’ PBR
Abelia grandiflora Sunshine Daydream (‘Abelops’) PBR
Menu