Prunus lusitanica ‘Brenelia’ PBR

Prunus lusitanica ‘Brenelia’ is een bladhoudend heester met diep groene glimmende bladeren met een rode bladsteel. ‘Brenelia’ is een bossige plant die meer opgaand groeit dan de normale Lusitanica. ‘Brenelia’ is zeer geschikt als boom, pyramide, als scherm op een stam of gewoon als een mooie dichte haag. ‘Brenelia’ groeit goed op iedere grond soort en is goed ziekte bestendig. De winterhardheid van de ‘Brenelia’ is rond de -15 graden celsius. In vergelijking met Lusitanica en lusitanica ‘Angustifolia’ is ‘Brenelia’ niet gevoelig voor overtollig water zelfs niet in de pot. ‘Brenelia’ bloeit in Mei/Juni met mooie witte bloemen die als kaarsen in de plant staan. De hoogte is ongeveer 5 tot 6 meter en de breedte 2 tot 3 meter.

Prunus lusitanica ‘Brenelia’ PBR  is beschermd in Europa onder nummer: EU38967. Vermeerdering zonder schriftelijke toestemming verboden.

Herkomst: Prunus lusitanica ‘Brenelia’  PBR is veredeld door Yves Brenelière uit Frankrijk en beschermd en in de handel gebracht door Pepinieres Minier uit Frankrijk. Prunus lusitanica ‘Brenelia’  PBR  is beschermd in Europa door het CPVO onder nummer: EU38967.

Website: Pepinieres Minier

Ginkgo biloba Pyramidalis Prof. M Senelle (‘JDM001’) PBR
Berberis thunbergii ‘Orange Ice’ PBR
Menu