Hydrangea paniculata COUSTAR02 (Petite Star) PBR EU20193292

Hydrangea paniculata ‘Petite Star’ is de eerste uit een mooie compacte serie die geïntroduceerd word. De Petite collectie bestaat uit compact groeiende Hydrangea paniculata  soorten die goed door verkleuren gedurende de zomer.

‘Petite Star’ is een mooie compacte Hortensia die rijkelijk bloeit met dichte bloemen. De bloei begint eind Juni en is limoen kleurig die al gauw naar wit verkeurt. Tijdens de ontwikkeling van de bloem verkleurt zij naar roze, dit gebeurt in Augustus om vervolgens helemaal naar rood te verkleuren vanaf eind Augustus/ begin September. ‘Petite Star’ bereikt een hoogte van uiteindelijk 55 cm en een breedte van 95 cm, waardoor zij de perfecte plant is voor vak beplanting. Maar in een sierpot op het terras zal zij ook goed gedijen en is ze een echte “EYECATCHER’ in de tuin. Haar bloemen zijn 15 cm breed en 15 cm lang, waardoor haar bloemen de gehele planten bedekken zodra zij in volle bloei staat. ‘Petite Star’ kan makkelijk temperaturen verdragen van -25 graden Celsius en kan erg goed tegen de hitte!

Hydrangea paniculata COUSTAR02 (Petite Star) is kwekers rechterlijk aangevraagd bij het CPVO onder nummer: EU20193292. Vermeerderring zonder toestemming is verboden!

Herkomst: Hydrangea paniculata COUSTAR02 (Petite Star)  PBR  is gevonden door Jacques Couturieux uit Frankrijk. Hydrangea paniculata COUSTAR02 (Petite Star) PBR is aangevraagd voor Europees kwekersrecht onder nummer: EU20193292

Rosa ‘The Fairy I Spelarosa
Berberis thunbergii Darkap1 (Summer Sunset) PBR
Menu