Ginkgo biloba Pyramidalis Prof. M Senelle (‘JDM001’) PBR

Nieuwe pyramidaalvormige Ginkgo biloba cultivar, gevonden in 1999 als zaailing op de kwekerij van Jo De Martelaer in België. De boom werd ondertussen uitvoerig getest op ziekteresistentie, winterhardheid enz.

Door zijn compacte pyramidaalvormige groeiwijze is deze prima toepasbaar in kleinere tuinen, parken en openbaar groen als solitair, als haag, als kuipplant en als straat- of laanboom. Deze cultivar is goed te snoeien, groeit krachtig en heeft een prachtige sierwaarde waardoor hij zo veelzijdig toepasbaar is. Een opvallend kenmerk van deze cultivar is de ongekend regelmatige groei. De boom heeft in een jong stadium al een gelijkmatige sterke en dicht vertakte groei met mooie rechte doorgaande stam en kortere stevige zijtakken.  Het blad is mooi half ingesneden, waaiervormig en grijsblauw van kleur. In de herfst verkleurt deze Ginkgo naar goudgeel en behoudt die kleur lang.
Ginkgo biloba ‘Pyramidalis Prof. M. Senelle’ is ongevoelig voor ziektes en gedijt in iedere grondsoort, zelfs aan de kust!

Ginkgo biloba Pyramidalis Prof. M Senelle (‘JDM001’) PBR  is beschermd in Europa onder nummer: EU20171923. Vermeerdering zonder schriftelijke toestemming verboden.

Herkomst: Ginkgo biloba Pyramidalis Prof. M Senelle (‘JDM001’) PBR is veredeld door Boomkwekerij De Martelaer Jo uit België. Ginkgo biloba Pyramidalis Prof. M Senelle (‘JDM001’) PBR  is beschermd in Europa door het CPVO onder nummer: EU20171923.

Website: www.HortusConclusus.be

Hypericum inodorum Magical White (‘Kolmawhi’) PBR
Prunus lusitanica ‘Brenelia’ PBR
Menu