Corylus avellana Purple Umbrella (‘JM251’) PBR

‘Purple Umbrella’ is de eerste hangende rood bladige hazelaar. De vorm is als een kleine paraplu plant. In het voorjaar loopt zij uit met donker rood blad tot bijna zwart aan toe, ze verkleuren gedurende het voorjaar naar lichter rood. In de zomer zijn de jonge bladeren rood en het ouder blad donker groen. ‘Purple Umbrella’ is zeer winterhard en verdraagt ieder grond soort. Het beste is om ‘Purple Umbrella’ in de volle zon te planten, zo houdt zij het langs haar kleur. De ideale plant voor in de kleinere tuin. Als solitair of in combinatie met heesters en vaste planten wat dan nog een extra dimensie geeft aan het ras. Ook op het terras in een mooie sierpot is zij goed toepasbaar.

Corylus avellana ‘urple Umbrella (‘JM251’)  is beschermd in Europa onder nummer: EU49481 – Vermeerdering zonder schriftelijke toestemming verboden.

Herkomst: Corylus avellana Purple Umbrella (‘JM251’)  is veredeld door Jozsa Miklos uit Hongarije en beschermd door Bronislaw Szmit uit Polen. Corylus avellana Purple Umbrella (‘JM251’) is bescherm in Europa door het CPVO onder nummer: EU49481. 

Website: www.szmit.pl

Meerdere soorten die Bronislaw Szmit heeft ontwikkeld en/of beschermd en die Breederplants VOF in zijn beheer heeft zijn:
Sambucus nigra ‘Obelisk’ EU50085
Quercus ‘Monument’ EU34756

Buddleja Dreaming Purple (‘Hinebud4’) PBR
Cupressocyparis x leylandii ‘Green Rocket’ PBR
Menu