Berberis thunbergii ‘Orange Sunrise’ PBR

‘Orange Sunrise’ is een opgaande bladverliezende struik die tussen de 60 en 100cm hoog kan worden. In het voorjaar loopt zei uit met mooie intense roze bladeren die naarmate het seizoen vordert verkleuren naar diep rood met een gouden ring om het blad heen. ‘Orange Sunrise’ is toepasbaar als solitair in de tuin, of als een patio plant maar zei is ook uitermate geschikt als haagplant voor laag blijvende hagen. Het beste is om ‘Orange Sunrise’ ieder jaar te snoeien om zo de mooiste en beste groei en kleur te behouden, in het voorjaar knipt u tot 10 cm boven de grond alle takken eraf, dan heeft u het jaar erop de perfecte plant kleur combinatie. ‘Orange Sunrise’ is zeer winterhard tot wel -35° Celsius.

Berberis thunbergii ‘Orange Sunrise’ is beschermd in Europa onder nummer: EU45177 – Vermeerdering zonder schriftelijke toestemming verboden.

Herkomst: Berberis thunbergii ‘Orange Sunrise’ is veredeld door Lucjan Kurowski uit Polen. Berberis thunbergii ‘Orange Sunrise’ is bescherm in Europa door het CPVO onder nummer: EU45177. 

Website: www.kurowski.pl

Meerdere soorten die Jucjan Kurowski heeft ontwikkeld en die Breederplants VOF in zijn beheer heeft zijn:
Berberis thunbergii ‘Natasza’ EU40721

Berberis thunbergii ‘Natasza’
Buddleja Dreaming Lavender (‘Hinebud1’) PBR
Menu