close

Sortiment

Ginkgo

biloba JDM001 (Conica Clair de Lune' ) PBR EU55988

  • III
  • -25˚C
  • 600cm
  • 200cm
  • Niet eetbaar
Nieuwe pyramidaalvormige Ginkgo biloba cultivar, gevonden in 1999 als zaailing op de kwekerij van Jo De Martelaer in België. De boom werd ondertussen uitvoerig getest op ziekteresistentie, winterhardheid enz.

Door zijn compacte pyramidaalvormige groeiwijze is deze prima toepasbaar in kleinere tuinen, parken en openbaar groen als solitair, als haag, als kuipplant en als straat- of laanboom. Deze cultivar is goed te snoeien, groeit krachtig en heeft een prachtige sierwaarde waardoor hij zo veelzijdig toepasbaar is. Een opvallend kenmerk van deze cultivar is de ongekend regelmatige groei. De boom heeft in een jong stadium al een gelijkmatige sterke en dicht vertakte groei met mooie rechte doorgaande stam en kortere stevige zijtakken. Het blad is mooi half ingesneden, waaiervormig en grijsblauw van kleur. In de herfst verkleurt deze Ginkgo naar goudgeel en behoudt die kleur lang.
Ginkgo biloba ‘Pyramidalis Prof. M. Senelle’ is ongevoelig voor ziektes en gedijt in iedere grondsoort, zelfs aan de kust!

Ginkgo biloba Pyramidalis Prof. M Senelle (‘JDM001’) PBR is beschermd in Europa onder nummer: EU20171923. Vermeerdering zonder schriftelijke toestemming verboden.

Breeder

Jo de Martelaer

Nieuwdonk 4

9290 Uitbergen

België

Ginkgo

biloba JDM001

(Conica Clair de Lune' ) PBR