close

Sortiment

Fargesia

'Obelisk' PBR EU45564

  • IV-V
  • -20˚C
  • 400cm
  • 200cm
  • Niet eetbaar
Zeer waarschijnlijk de aller beste hybride voortgekomen uit de bloei eind vorige- begin deze eeuw van Fargesia nitida en Fargesia murieliae. Om deze rede ook vast gelegd en enkel met licentie leverbaar waarbij vermeerderen zonder rechten niet is toegestaan.

Krachtig opgaande, zuilvormige groeiwijze, te verwachten eindhoogte 4 tot 5 meter. De sierwaarde wordt mede bepaald door de grote licht getinte schutbladeren, die door de aan de basis smalle groeiwijze het hele jaar door goed zichtbaar blijven. Deze hybride is veel beter wintergroen dan de oude generatie Fargesia nitida ‘Nymphenburg’ en verlangt een zonnige standplaats. De groeiwijze doet denken aan de vorm van een obelisk waar de naam van is afgeleid.

Fargesia ‘Obelisk’® bevat alle positieve eigenschappen van nitida en alle positieve eigenschappen van murieliae. Het maakt ook mede daarom dat deze plant met kop en schouders boven de huidige Fargesia selecties uitstijgt. Het unieke kruisingswerk van Hans Verweij van Grassenerf te Boskoop, heeft ervoor gezorgd dat deze plant heeft kunnen ontstaan. Niemand anders in de EU heeft (voor zover bekend) bloeiende murieliae met bloeiende nitida over en weer bestoven. Het resultaat mag er wezen met meerdere hele sterke selecties met veel perspectief in de markt waarvan Fargesia ‘Obelisk’® veruit de beste is.

Zuilvormig (obelisk vorm)
fris groen blad
groene stokken
grote licht getinte schutbladeren op de stokken
groeit compact en bossig
verdraagt iedere grondsoort en ph neutraal
verdraagt zon
erg winterhard -25C
erg goed wintergroen
krachtige groeier
van naturen sterk en ongevoelig voor ziektes
geschikt voor in potten en bakken beplanting
goed voor solitair
verdraagt snoei
goed voor hagen
niet woekerend
Fargesia ‘Obelisk’ is beschermd in Europa onder nummer: EU45564. Vermeerdering zonder schriftelijke toestemming verboden.

Breeder

Hans Verweij

Reijerskoop 305a

2771 BL Boskoop

Nederland

Fargesia

'Obelisk' PBR