Kwekersrecht

Europees Kwekersrecht geeft de kweker de mogelijkheid om uw nieuwe ras te beschermen in Europa. Een vereiste is dat het nieuwe ras onderscheidend genoeg moet zijn ten opzichte van de al bestaande rassen.

Hoe Europees Kwekersrecht te verkrijgen?

Om Europees Kwekersrecht te verkrijgen moet u uw ras aanmelden bij het CPVO ( Communautair Bureau voor  Plantenrassen) wat gevestigd is in Angiers ( Frankrijk ). De kosten van dit aanmelden zijn € 450,-. Door het ras aan te melden krijgt u een aanvraagnummer.

Afhankelijk van het ras is er een periode dat u het soort moet indienen voor de keuring. Wij van Breederplants zullen u hierin goed begeleiden en kijken wanneer de beste periode is om het soort aan te vragen.

Wanneer het soort is ingediend, dit gebeurt door middel van planten op te sturen naar een testlocatie in Europa,  zullen er kosten in rekening worden gebracht. Deze kosten zijn geheel afhankelijk van het ras. De testen duren, afhankelijk van het ras een aantal groei periodes. Ieder jaar moet de vergoeding worden betaald aan het CPVO. Na de test en het ras is goedgekeurd zult u een certificaat krijgen waarop staat dat het ras is erkend bij het CPVO en de duur van de bescherming, ook dit is geheel afhankelijk waar het ras word ingedeeld. Ieder jaar moet er een instandhouding vergoeding worden betaald van € 330,- per jaar. Voor meer informatie betreft Europees Kwekersrecht en alle andere zaken die daarbij horen verwijzen wij u naar www.cpvo.europa.eu

In de Verenigde Staten van Amerika geldt er geen kwekersrecht, hier kunnen rassen alleen gepatenteerd worden. De kosten hiervan bedragen rond de $ 3000,- .

Ook dit kan Breederplants voor u regelen. Uiteraard worden alle beschermingen op uw naam aangevraagd. Uiteindelijk bent u de eigenaar en wij maar een verlengstuk.

Menu