Wie zijn wij…

Breederplants is een organisatie die zich bezighoudt met het beschermen en introduceren van plantenrassen.
Het beschermen van nieuwe planten is een vak apart. Wij als Breederplants zijn hierin gespecialiseerd.
Een nieuw ras wordt niet zomaar gevonden of gemaakt, hier gaan jaren werk aan vooraf. Om uw ras zo goed mogelijk te beschermen is er Europees Kwekersrecht (Communautair Kwekersrecht). Dit houdt in dat u bepaalt wie uw ras wel mag kweken en wie niet. Ook zit hier een vergoeding aan vast. Dit wordt geheel door u bepaald. Alles in goede banen lijden is tijdrovend, u hebt als kweker voldoende andere dingen te doen. Breederplants heeft zich gespecialiseerd in Europees Kwekersrecht.

Wat doen wij…

  • Het bepalen van commerciële marktwaarde.
  • Het aanvragen van Communautair Kwekersrecht op uw naam.
  • Het ras uitzetten onder testovereenkomst.
  • Het ras bij de juiste kwekers onderbrengen voor de vermeerdering.
  • Het ras promoten.
  • Het innen van de licentiegelden.
  • Het controleren op illegalen kweek.

Wat wij u bieden…

is een open structuur waar iedere soort de volledige aandacht krijgt. Door onze transparante en duidelijke communicatie naar u als breeder en teler toe, weet u precies waar u aan toe bent.. Zodra Breederplants een sub-licentieovereenkomst sluit met een teler in bepaalde landen, communiceren wij dit door  de teler op de website te plaatsen met alle bedrijfsgegevens en alle soorten die deze teler gaat kweken. Het enige wat u als breeder/teler moet doen is de website van Breederplants in de gaten houden om zo makkelijk te kunnen anticiperen op aantallen die u wilt gaan kweken in de toekomst.

Breederplants doet geen verkoop van plantmateriaal, wij brengen de telers in contact met elkaar, zodat u als teler/breeder een wereldwijd netwerk krijgt..

Brengt u als breeder een nieuw ras bij ons onder, dan wordt u ras aangeboden bij onze telers en agenten.

Voor verdere informatie betreft kwekers en agenten verwijzen wij u naar “Ons Netwerk” in de startpagina.

Menu