close

Sortiment

Hydrangea

paniculata COUSTAR02 (Petite® Star) PBR EU20193292

  • III
  • VII/X
  • -25˚C
  • 60cm
  • 90cm
  • Niet eetbaar
Hydrangea paniculata ‘Petite Star’ is de eerste uit een mooie compacte serie die geïntroduceerd wordt. De Petite collectie bestaat uit compact groeiende Hydrangea paniculata soorten die goed door verkleuren gedurende de zomer.

‘Petite Star’ is een mooie compacte Hortensia die rijkelijk bloeit met dichte bloemen. De bloei begint eind Juni en is limoen kleurig die al gauw naar wit verkeurt. Tijdens de ontwikkeling van de bloem verkleurt zij naar roze, dit gebeurt in Augustus om vervolgens helemaal naar rood te verkleuren vanaf eind Augustus/ begin September. ‘Petite Star’ bereikt een hoogte van uiteindelijk 55 cm en een breedte van 95 cm, waardoor zij de perfecte plant is voor vak beplanting. Maar in een sierpot op het terras zal zij ook goed gedijen en is ze een echte “EYECATCHER’ in de tuin. Haar bloemen zijn 15 cm breed en 15 cm lang, waardoor haar bloemen de gehele planten bedekken zodra zij in volle bloei staat. ‘Petite Star’ kan makkelijk temperaturen verdragen van -25 graden Celsius en kan erg goed tegen de hitte!

Hydrangea paniculata COUSTAR02 (Petite Star) is kwekers rechterlijk aangevraagd bij het CPVO onder nummer: EU20193292. Vermeerderring zonder toestemming is verboden!

Breeder

Jacques Couturieux

383, Rue Paul Elbel

88420 Moyenmoutier

France

Hydrangea

paniculata COUSTAR02

(Petite® Star) PBR

Hydrangea

paniculata COUHARIE

(Petite® Cherry) PBR

Hydrangea

paniculata COUSSINE

(Petite® Flori) PBR